Снимка: Varna24.bgНаправо преливат спешните отделения от деца, така започва сигналът на

...
Снимка: Varna24.bgНаправо преливат спешните отделения от деца, така започва сигналът на
Коментари Харесай

Спешните отделения във Варна преливат от болни! Очевидка: Има много тежки случаи

Снимка: Varna24.bg

Направо преливат незабавните отделения от деца, по този начин стартира сигналът на варненка до Varna24.bg, която е пракарала почивните дни по лекарските кабинети поради грипа, който върлува в морската столица, а и цялата страна.

" Ходих в " Св.Марина ", чаках два часа и се отхвърлих, имаше доста тежки случаи. Доведоха едно детенце в сериозно положение от частна болница ", добавя още обезпокоената варненка.

Припомняме, че на ново съвещание на 22 януари Комисията за битка с грипа и острите респираторни болести към РЗИ във Варна ще вземе решение дали учениците в морската столица ще бъдат разпуснати в грипна почивка. 

На своето първо съвещание комисията реши, че не са налице задоволително предпоставки за разпускането на учениците в грипна почивка, защото броят на болните деца е под 20%. Единственото учебно заведение, където отсъстващите заради болест деца са 22% е ОУ " Христо Ботев " в " Аспарухово ".

Бяха взети ограничения обаче за ограничението на детските и женски съвещания, имунизациите и реимунизациите. Въвежда се непоколебим филтър в детските градини, дадени са наставления да не се позволява скупчването на огромни групи от хора.

Второто съвещание на комисията ще е вторник от 15 часа в постройката на РЗИ. Тогава още веднъж ще бъдат прегледани данните, предоставени от шефовете на учебни заведения и джипитата, с цел да се вземе решение дали във Варна ще бъде оповестена грипна зараза и грипна почивка.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР